Αδελφοποίηση σχολείων

Στις 19 Νοεμβρίου 2011 το απόγευμα,  το σχολείο μας υποδέχτηκε 13 εκπαιδευτικούς και γονείς από το Β΄Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς Λευκωσίας Κύπρου. Η αδελφοποίηση είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο σχολικό έτος με πρωτοβουλία της προηγούμενης διευθύντριας, κ. Σουλτάνας Ανδρεάδου.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικροί μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων που τραγούδησαν το τραγούδι Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο συνοδεύοντας με κρουστά όργανα.

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων τραγούδησαν δύο τραγούδια για τη δημοκρατία και την ελευθερία, που είχαμε μάθει για τις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και του Πολυτεχνείου. Είναι τα τραγούδια Το ακορντεόν και ο Μέρμηγκας. Τους μαθητές συνόδεψαν δύο δάσκαλοι του σχολείου μας, ο κ. Τάσος (κιθάρα, ακορντεόν) και ο κ. Αποστόλης (κρουστά).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από τις δράσεις και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου κατά το τρέχον και το περασμένο σχολικό έτος, ενώ το σχολείο της Κοκκινοτριμιθιάς πρόβαλε βίντεο με γιορτές του σχολείου και φωτογραφίες από τον αγώνα του Κυπριακού λαού. 

Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκε το τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Ρίβα και Ιωνικός υπό την καθοδήγηση της κ. Άννας Μαυρίκη.

{youtube}kVnJbjqsq9U&feature{/youtube}


Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων από την ελλαδική και την κυπριακή πλευρά και η εκδήλωση έληξε με φαγοπότι και χορό. Γονείς του σχολείου μας με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων είχαν ετοιμάσει γευστικότατα εδέσματα, τα οποία συνοδεύτηκαν από σεφταλιές και άλλα Κυπριακά φαγητά που έφεραν οι Κύπριοι φιλοξενούμενοί μας.

 Η αδελφοποίηση σφραγίστηκε με Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης που υπέγραψαν οι διευθύντριες και οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων. 

Ανανεώσαμε το ραντεβού μαςγια τις 25 Μαρτίου, που θα επισκεφτούμε το Κυπριακό σχολείο!altaltalt