Σύλλογος γονέων

 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε μετά τις εκλογές του συλλόγου γονέων στις 19/10/2011, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Καρναβά Πάτρα

Πρόεδρος

Μακρή Ευαγγελία

Αντιπρόεδρος

Γιάννου Ματρώνα

Γραμματέας

Αλεξάνδρου Αγγελική

Ταμίας

Χουσείν Ευαγγελία

Μέλος

Βακάκη Αικατερίνη

Μέλος

Πλακιώτη Όλγα

Μέλος

Λεπενιώτη Μαρία

Μέλος

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου συνδράμει ηθικά και οικονομικά όλες τις πρωτοβουλίες του σχολείου μέσα από πολλές δραστηριότητες, οι οποίες συχνά προϋποθέτουν εθελοντική εργασία των μελών, αλλά και άλλων γονέων που συμπαρίστανται στο έργο του.

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μερικές από τις δράσεις του συλλόγου γονέων για τα δύο έτη της θητείας του, 2011-2012 και 2012-13.

Υποδοχή και φιλοξενία του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοτριμιθιάς Κύπρου

Παρά την αντίξοη οικονομική συγκυρία, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, χάρη στην ευγενική χορηγία πολλών επαγγελματιών της πόλης, κάλυψε τη διαμονή και μέρος των εξόδων διατροφής των 13 επισκεπτών του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοτριμιθιάς Κύπρου που επισκέφθηκαν το σχολείο το Νοέμβριο του 2011. Επίσης χάρισε σε όλους τους επισκέπτες τοπικά προϊόντα. 

alt

Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για τους Γιατρούς του Κόσμου

Τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2011 οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων συγκέντρωσαν τα μπουφάν μαθητών που είχαν παραμείνει από καιρό στα αζήτητα... και αφού τα έπλυναν, τα συσκεύασαν και τα έστειλαν στους Γιατρούς του Κόσμου, μαζί με τρόφιμα που πρόσφεραν μαθητές του σχολείου. Αυτή είναι μία από τις αρκετές φορές που ο σύλλογος γονέων βοήθησε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κατά τα δύο σχολικά έτη της θητείας του.

Κατασκευή και πώληση ημερολογίων-Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Αφιερώνοντας πολύ χρόνο και καταβάλλοντας πολύ κόπο, μέλη του Συλλόγου Γονέων κατασκεύασαν περισσότερα από 500 ημερολόγια για το 2012 και άλλα τόσα για το 2013, τα οποία γίνανε ανάρπαστα! Μερικά από αυτά, μαζί με άλλες κατασκευές που έκαναν οι κυρίες του Συλλόγου και μαθητές με τους δασκάλους τους, πουλήθηκαν στα Χριστουγεννιάτικα παζάρια που έγιναν για δύο συνεχόμενα χρόνια, μετά τη γιορτή του σχολείου. Μέρος από τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας. 

 

alt

 


 

alt

 

alt


 

altaltaltalt

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 

Τον Ιανουάριο του 2012 και του 2013 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου γονέων του σχολείου. Παρευρέθηκαν η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πολλοί γονείς και μαθητές, που έπαιξαν και διασκέδασαν. Πολλοί ήταν οι τυχεροί που κέρδισαν δώρα που κληρώθηκαν.

 

 

alt


alt

alt

Νησιώτικη βραδιά

Προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη αναγκών του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε τον Οκτώβριο του 2013 νησιώτικη βραδιά στο χώρο του σχολείου. Όλοι  οι παρευρισκόμενοι έφαγαν και διασκέδασαν μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.alt

alt 

Γιορτή Τσικνοπέμπτης

Το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης ο σύλλογος γονέων ετοίμασε παραδοσιακές σαμιώτικες τηγανίτες και σουβλάκια για όλα τα παιδιά του σχολείου. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το έθιμο του τσικνίσματος μέσα σε ένα κλίμα χαράς.

 

Πασχαλινά δώρα για τους μαθητές


Πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα του 2012, ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε ένα καλαθάκι με πασχαλινά δώρα σε όλους τους μαθητές.

 

 Μαγιάτικο στεφάνι

Ένα ωραίο μαγιάτικο στεφάνι που είχαν φτιάξει οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων είχε τοποθετηθεί την επόμενη της Πρωτομαγιάς του 2012 στην κολώνα στην είσοδο του σχολείου. 

alt