Ταινία για το σχολικό εκφοβισμό

Το τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2012-2013 οι μαθητές της Στ΄τάξης σε συνεργασία με το Ολοήμερο τμήμα του Σχολείου δημιούργησαν ένα βίντεο με θέμα τη σχολικό εκφοβισμό. Πρόκειται για ένα πρόβλημα με διεθνείς διαστάσεις που τα τελευταία χρόνια αγγίζει όλο και περισσότερο και τα Ελληνικά σχολεία, ιδίως αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παραγωγή της ταινίας ήταν μία ιδέα του υπεύθυνου του Ολοημέρου και υποδιευθυντή του σχολείου, κ. Κώστα Παπαντωνίου, στην οποία πρόθυμα ανταποκρίθηκαν ο δάσκαλος της Στ΄τάξης, κ. Αποστόλης Βελισκάκης και ο δάσκαλος του Ολοημέρου, κ. Θόδωρος Κεχαγιάς. Στη δημιουργία της ταινίας πολύτιμη ήταν η συμβολή του δασκάλου κ. Τάσου Μποτζεκίδη. 

Η συμμετοχή των μαθητών σε ταινίες με θέμα το σχολικό εκφοβισμό είναι ένας σύγχρονος τρόπος ευαισθητοποίησης τους στο σοβαρό αυτό ζήτημα. Η ταινία προβλήθηκε δημόσια στη γιορτή λήξης του σχολείου, η οποία έγινε στις 12 Ιουνίου 2013. Για τη δημοσίευσή της συγκεντρώθηκαν δηλώσεις γονικής συναίνεσης. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: 

{youtube}mkpXCTBEu90{/youtube}