Γιορτή λήξης σχολικού έτους

Στις 12 Ιουνίου 2013 έγινε η γιορτή με την οποία αποχαιρετίσαμε τη σχολική χρονιά που πέρασε.

 

Ένα μικρό χρονικό της γιορτής μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

 

{youtube}9_RrwfH_QlU&feature=youtu.be{/youtube}


Στη γιορτή συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου με τραγούδια, χορούς, δραματοποιήσεις, παιχνίδια και προβολές ταινιών. Παράλληλα λειτούργησαν δύο λαογραφικές εκθέσεις, με οικιακά σκεύη και φορεσιές, και μία έκθεση με ζωγραφιές των παιδιών με την τεχνική του κυβισμού, καθώς και ένα παζάρι που επιμελήθηκαν μαθητές του σχολείου για τη βιβλιοθήκη μας. Μερικές μέρες μετά, τα ίδια τα παιδιά αγόρασαν βιβλία με το ποσό που συγκεντρώθηκε. Τα βιβλία βρίσκονται στα ράφια τους και μας περιμένουν να τα διαβάσουμε!

alt

Η γιορτή έκλεισε με προσφορά τοπικών εδεσμάτων σε μικρούς και μεγάλους από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Κεντρικό ρόλο στη γιορτή είχαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την ταινία που παρουσίασαν με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και στους οποίους ο Σύλλογος Γονέων απένειμε αναμνηστικά διπλώματα.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία για την οποία συνεργάστηκαν μαζί με την Στ΄ τάξη οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ολοημέρου:

{youtube}mkpXCTBEu90{/youtube}

Περισσότερα για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Εκτός από την παραπάνω ταινία προβλήθηκε μία ακόμα, με τίτλο: "Η κριτική του κόσμου". Πρόκειται για μία από τις ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα γυρισμένη από τους μαθητές του Β΄2. Η ταινία στην αγγλική της εκδοχή παρουσιάστηκε κατά την επίσκεψη του σχολείου μας στο Κάραμαν της Τουρκίας αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια και μπορείτε να τη δείτε στο σχετικό άρθρο. Την ίδια την ταινία, όπως και λεπτομέρειες για τα γυρίσματά της ταινίας μπορείτε επίσης να δείτε στο άρθρο: Δραστηριότητες 2012-13-Φιλαναγνωσία-Λέσχη ανάγνωσης- "Οι ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα".