Επίσκεψη στη Λυόν της Γαλλίας

 

Το διάστημα 8 έως 13 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο σχολείο La mache, που βρίσκεται στην πόλη Λυόν της Γαλλίας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος "Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις Comenius", στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας για τα έτη 2012-2014. Στην επίσκεψη συμμετείχαν, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κκ. Μαρία Μπαρμπάκη, Κατερίνα Μανουσάκη, Μανώλης Τριανταφύλλου και Τάσος Μποτζεκίδης και οι μαθητές, Α. Β., Ρ.Κ., Μ.Κ. και Α. Π. 

 alt

alt

alt

Στη σύντομη ταινία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία επισκόπηση της επίσκεψης:

 

{youtube}ROh1SZ5RKCk&feature{/youtube}

 

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των συναντήσεων ήταν ένα θεατρικό παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχαν τα παιδιά όλων των αποστολών.

 

Δείτε τα παιδιά να λένε "καλημέρα" στις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στη σύμπραξη: {youtube}QjCwc6O2OWM{/youtube}

 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μερικά αποσπάσματα από το θεατρικό που ακολούθησε με σκηνές από το Μικρό Πρίγκιπα:

 

{youtube}JUrZHR6TWFE&feature=youtu.be{/youtube}

{youtube}ezXZjSOpXIo{/youtube}


 

Μία άλλη μέρα, τα παιδιά διάβασαν ένα απόσπασμα από το Μικρό Πρίγκιπα στη γλώσσα τους. Δείτε το απόσπασμα που διάβασαν οι μικροί μας μαθητές:

 

{youtube}ueYGYPVGhT8{/youtube}

 

Την ίδια μέρα, κάθε σχολείο διάβασε ένα ποίημα της επιλογής του στην εθνική του γλώσσα και στα αγγλικά. Το σχολείο μας επέλεξε την Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη, στο ποιητικό έργο του οποίου είναι αφιερωμένο το 2013. Η επιλογή έγινε, γιατί το θέμα του ταξιδιού που πραγματεύεται το ποίημα είναι ο ίδιο με το θέμα του Μικρού Πρίγκιπα. Ακολουθεί η απαγγελία του ποιήματος στα ελληνικά και στα αγγλικά: {youtube}fF2oKCZHjf4{/youtube}

 

Την τελευταία μέρα των συναντήσεων, κάθε σχολείο έκανε μία δεκάλεπτη παρουσίαση των δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν για τη συνάντηση της Λυόν. Ακολουθεί η παρουσίαση της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου μας μαζί με την ανάλυση  του Μικρού Πρίγκιπα στα ελληνικά και στα αγγλικά :

 

 

{youtube}Aqpg_zTQcko&feature=youtu.be{/youtube}

{youtube}dohJzHZ7Fs8{/youtube}

{youtube}rewFFt2vRMI{/youtube}

 

 

 

και η παρουσίαση της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας, μαζί με το διαγωνισμό αφίσας και σελιδοδείκτη:

{youtube}6-TxobpBm2g{/youtube}