Τελική εκδρομή Πυθαγόρειο-Ηραίο

Στις 6 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε η τελική εκδρομή του σχολείου μας με τη συμμετοχή των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ'.

Πρώτος σταθμός ήταν το πνευματικό ίδρυμα Δημητρίου στο ξενοδοχείο Δόρυσσα, όπου οι τρεις μεγάλες τάξεις παρακολούθησαν πρόγραμμα αγγειοπλαστικής και η Γ΄επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο και στη συνέχεια έπαιξε στην παιδική χαρά. 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Μετά πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Πυθαγόρειο. Είναι ένα σύγχρονο μουσείο που εγκαινιάστηκε το 2010. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να σας δείξουμε φωτογραφίες, γιατί απαγορεύεται η φωτογράφιση στο μουσείο. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίσαμε το κόκκινο ένδυμα στο άγαλμα του αυτοκράτορα Τραϊανού, πάνω στο οποίο διακρίναμε άσπρους ρόδακες (σα μικρές μαργαρίτες). Επίσης ένα δίχρωμο άγαλμα της Ιφιγένειας, άσπρο και γκρι, σπάνιο στον κόσμο. Είδαμε επίσης ένα ελληνιστικό φρέαρ, δηλαδή πηγάδι που χρησίμευε σα σκουπιδότοπος των αρχαίων και μπορεί κανείς να βρει ακόμα και υπολείμματα τροφών από την αρχαιότητα!

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε για το Ηραίο, όπου στρώσαμε τα τραπεζομάντηλά μας και καθήσαμε να φάμε. Το φαγητό στο ύπαιθρο μας άνοιξε την όρεξη!

alt

alt

 

 

Μετά το φαγητό ξεκουραστήκαμε και παίξαμε. Οι πιο δραστήριοι ακολούθησαν τον κ. Μανώλη σε έναν περίπατο μέχρι έναν πολύ παλιό πύργο. 

Φύγαμε ευχαριστημένοι ύστερα από μία σύντομη στάση για ψώνια και παγωτό, ύστερα από αίτημα των παιδιών. 

Ραντεβού του χρόνου για νέες εξορμήσεις.