Ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

Στο πλαίσιο του προγράμματος ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, που υλοποιείται στα τέλη του σχολικού έτους, επισκέφθηκαν το σχολείο μας τα νήπια που φοιτούν στο νηπιαγωγείο του Μεσαίου Καρλοβάσου και στο νηπιαγωγείο του Λιμανιού Καρλοβάσου μαζί με τις δασκάλες τους.

Τα παιδιά συμμετείχαν στην πρωινή προσευχή με τους μαθητές του σχολείου μας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου από τη διευθύντρια του σχολείου και μετά έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια και τραγούδια με θέμα τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, έκαναν διάλειμμα, έφαγαν και έπαιξαν στο προαύλιο του σχολείου. Μόλις χτύπησε το κουδούνι για το μάθημα μπήκαν στην πρώτη τάξη και συμμετείχαν στο μάθημα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. 

Ακούσαμε αρκετές εντυπώσεις των μικρών μαθητών διατυπωμένες με το χαρακτηριστικό αυθορμητισμό που διακρίνει την ηλικία τους. Για παράδειγμα, η εντύπωση που αποκόμισαν από το γραφείο της διευθύντριας είναι ότι πρόκειται για "δικαστήριο", όπως το χαρακτήρισαν. Επίσης, είχαν μεγάλη αγωνία για το αν του χρόνου θα έχουν αρκετά όμορφη δασκάλα. Ελπίζουμε να μην τους απογοητεύσουμε!

To πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί για φέτος με την πρόσκληση των νηπίων στη γιορτή λήξης του σχολείου μας. Θα μπορέσουν μάλιστα, εφόσον επιθυμούν, να τραγουδήσουν μαζί με τα παιδιά της Α΄τάξης στη γιορτή.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

alt

alt

 

alt

alt

alt

alt

altalt

alt

Με το καραβάκι που έφεραν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στο σχολείο μας θα ταξιδεύουμε όλο το καλοκαίρι! alt