Τρώγοντας με τους παππούδες και τις μαμάδες μας
- Λεπτομέρειες
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 16:00
- Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 21:44
- Εμφανίσεις: 408
Στις 15 Μαΐου 2012 τα τμήματα της Α΄ και Γ΄τάξης ζυμώσαμε ψωμί, ενώ η Β΄ τάξη έφτιαξε σαλάτες, με τη βοήθεια των δασκάλων και της διευθύντριας του σχολείου μας. Η δράση αυτή εντάσσεται στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από τις παραπάνω τάξεις με τίτλους: "Διατροφή-Υγιεινή δοντιών", "Ποιότητα ζωής (διατροφή, κατοικία και ασφάλεια)" και "Σιτάρι-ψωμί-αλεύρι". Παράλληλα, οι μαθητές των τριών τάξεων είχαν προσκαλέσει τις γιαγιάδες, παππούδες, αλλά και τις μαμάδες τους, μιας και δύο μέρες πριν γιορτάστηκε η μέρα της μητέρας, για να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους.
Για το ψωμί χρησιμοποιήσαμε προζύμι, μαγιά (για να φουσκώσει πιο γρήγορα λόγω έλλειψης χρόνου), αλεύρι άσπρο σκληρό, αλεύρι κίτρινο, αλεύρι ολικής αλέσεως, αλάτι, λάδι, μέλι, δημητριακά, σουσάμι και χλιαρό νερό. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στο ζύμωμα φορώντας τα σκουφάκια τους και έφτιαξε το καθένα ένα στρογγυλό φρατζολάκι. Όταν όλα τα ψωμάκια μπήκαν στα ταψιά, τα πήραν μαμάδες του σχολείου για να τα ψήσουν.
{youtube}i1xx4uX2xuU{/youtube}
Στο μεταξύ, τα παιδιά της Β΄ τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους πλύνανε και κόψανε φρούτα και λαχανικά, τυρί και ελιές που είχαν φέρει από το σπίτι τους.
Στη συνέχεια στρώσαμε τα τραπέζια της αίθουσας του Ολοημέρου και όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούμε τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τις μαμάδες που είχαν καλέσει τα παιδιά.
H παραπάνω δράση του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με αφορμή πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα σχολεία, οι οποίες να προωθούν την ευαισθητοποίηση για τα θέματα της ενεργού γήρανσης και της διαγενεακής αλληλεγγύης.