Εκδρομή στο "Αρχιπέλαγος" και στις ανεμογεννήτριες

Στις 16 Μαΐου 2012, το Δ΄1, η Ε΄και η Στ΄επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας "Αρχιπέλαγος", στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούνται κατά το σχολικό έτος 2011-12 με θέμα το περιβάλλον, όπως και του μαθήματος Γλώσσας Ε΄ Δημοτικού με τίτλος "Ο φίλος μας ο άνεμος".

 

Οδεύοντας μέσα στο πράσινο για το "Αρχιπέλαγος":

alt

 

 Άφιξη στο "Αρχιπέλαγος", που βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον:

alt

alt

Η κ. Αναστασία Μήλιου, υδροβιολόγος, παρουσίασε στα παιδιά σπάνια είδη από την πανίδα της Σάμου, τα οποία συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις που έκαναν. Ένας από τους στόχους της οργάνωσης είναι οι ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον και η οργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων στα σχολεία.

alt

altΣτη συνέχεια περιηγηθήκαμε στους χώρους του "Αρχιπελάγους" και γνωρίσαμε μερικούς από τους ερευνητές που δουλεύουν εκεί, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από διάφορες χώρες.

alt

 alt

alt

altaltΦεύγοντας πήραμε όλοι από μία αφίσα και δώσαμε ραντεβού με τους ανθρώπους του "Αρχιπελάγους" για το Σεπτέμβριο, με στόχο να πραγματοποιήσουμε μία περιβαλλοντική δράση από την αρχή του νέου σχολικού έτους. 

Νωρίτερα επισκεφθήκαμε τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην περιοχή Μαραθοκάμπου και ξεναγηθήκαμε από το μηχανικό κ. Κοσμήτου. 

http://{youtube}L00WgdBAfP0{/youtube}

 

alt

altaltalt

Μπορείτε να δείτε εντυπώσεις και ζωγραφιές των μαθητών από την επίσκεψη στο: Εργασίες-Σχολικό έτος 2011-12-Εργασίες Ε΄τάξης και Εργασίες-Σχολικό έτος 2011-12-Εργασίες Δ΄1 .